Karta menu

Pobyt w naszym hotelu to idealna propozycja dla osób szukających eleganckiego miejsca sprzyjającego odpoczynkowi, pełnego serdeczności i kameralnej atmosfery, wyróżniającego się najwyższą jakością usług i wyjątkową gościnnością.

DANIA GŁÓWNE

MAIN DISHES

Dania mięsne / Meat dishes

Burger Szefa Kuchni z mięsem, serem cheddar, ogórkiem kiszonym, cebulą i sosem koktajlowym

Chef's burger with meat, cheddar cheese, pickled cucumber, onion and cocktail sauce

29 zł

Jajka sadzone z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórka

Fried eggs with new potatoes and cucumber cucumber salad

59 zł

Schab z kością z grilla z pieczonym zimniakiem i młodą kapustą z koperkiem

Pork loin with grilled bone with baked potato and young cabbage with dill

59 zł

Polędwiczki wieprzowe z szynką dojrzewającą z pieczarkami i chorizo w sosie śmietanowym podane z plackami ziemniaczanymi

Pork tenderloin with cured ham, mushrooms and chorizo ​​in a cream sauce with potato pancakes

69 zł

Sznycel z indyka duszony z porem i czerwoną papryką, z jaśminowym ryżem i sałatką wiosenną

Turkey schnitzel stewed with leek and red pepper, served with jasmine rice & spring salad

69 zł

Pieczona kaczka z sosem malinowym, ravioli z ricottą i marynowanymi buraczkami z maracują

Roast duck with raspberry sauce, ravioli with ricotta & marinated beetroot with passion fruit

79 zł

Żeberka zapiekane pod sosem barbecue podane z młodymi zimniakami i surówką colesław z białej kapusty

Ribs baked under barbecue sauce served with young potatoes and white cabbage coleslaw salad

89 zł

Stek z polędwicy wołowej z grilla z sosem żubrówkowym podany z pieczonym ziemniakiem i sałatką z pomidorków koktajlowych

Grilled beef tenderloin steak with bison sauce served with baked potato and cherry tomato salad

119 zł

Kotleciki jagnięce z sosem charissa, ziemniaczanymi tiftelle oraz fasolką szparagową i pieczonym czosnkiem

Lamb chops with charissa sauce, mashed tiftelle, green beans and roasted garlic

129 zł

Dania z ryb / Fish dishes

Sandacz serwowany z ziemniaczanymi tiftelle oraz smażonym szpinakiem i cykorią

Zander served with potato tiftelle and fried spinach and chicory

99 zł

Filet z łososia z salsą z pomidorów z kolendrą, podany z jaśminowym ryżem i sałatką wiosenną

Salmon fillet with tomato salsa with coriander, served with jasmine rice and spring salad

99 zł

PRZYSTAWKI

STARTERS

Mix sałat z grillowanym serem halumi, mango, malinowym winegretem i słodkimi orzeszkami

Mix of lettuce with grilled halumi cheese, mango, raspberry vinaigrette and sweet nuts

49 zł

Greczynki - pierożki z ciasta filo nadziewane mielonym mięsem podawane z salsą z mango i marakui

Greczynki - filo pastry dumplings stuffed with minced meat served with mango and passion fruit

59 zł

Sałatka Cesarska - sałata rzymska z kurczakiem, grzankami, sosem czosnkowym i parmezanem

Caesar salad – Roman lettuce with chicken, croutons, garlic sauce and Parmesan cheese

49 zł

Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą, oliwkami, kaparami, struganym parmezanem i sosem truflowym

Beef carpaccio with rucola, olives, capers, Parmesan and truffle sauce

69 zł

Burrata na rukoli z pomidorami i pesto z bazylii i suszonych pomidorów

Burrata on arugula with tomatoes and basil & sun-dried tomato pesto

49 zł

Befsztyk tatarski z marynowanymi grzybami, kaparami, korniszonami i cebulką

Steak tartar with marinated mushrooms, capers, gherkins and onion

69 zł

Tacos – szarpana wieprzowina w sosie barbecue z serem cheddar, gaucamole i kolendrą

Tacos – pulled pork in barbecue sauce with cheddar cheese, gaucamole and coriander

59 zł

Krewetki królewskie z chorizo w sosie pomidorowym serwowane z grzankami

King prawns in, served with croutons

79 zł

PIEROGI I MAKARONY

DUMPLINGS & PASTA

Pierogi z mięsem i okrasą

Homemade pierogi filled with meat

49 zł

Spaghetti z chorizo, suszonymi pomidorami, kurczakiem, chili i szpinakiem baby

Spaghetti with chorizo, sun-dried tomatoes, chicken, chili and baby spinach

59 zł

Domowe ravioli z ricottą i pastą truflową, z masłem, rukolą i pomidorkami cherrry

Homemade ricotta ravioli with truffle paste, with butter, arugula and cherry tomatoes

49 zł

Penne Primavera – ze szparagami, szynką dojrzewającą , sosem śmietanowymi i Parmezanem

Penne Primavera – with asparagus, ripened ham, cream sauce and Parmesan cheese

59 zł

Penne ze świeżymi pomidorami, fetą, rukolą i Parmezanem

Penne with fresh tomatoes, feta, arugula and Parmesan cheese

59 zł

ZUPY

SOUPS

Zupa dnia

Soup of the day

29 zł

Zupa Tom Yum – tajska zupa z mleczkiem kokosowym

Tom Yum soup – thai soup with coconut milk

29 zł

Krem z pieczonego kalafiora z pietruszkową oliwą i prażonymi migdałami

Cream of roasted cauliflower with parsley olive oil and roasted almonds

29 zł

DESERY

DESSERTS

Mus z mango w białej czekoladzie

Mango mousse in chocolate

29 zł

Sernik baskijski

Basque cheesecake

29 zł

Ciasto domowe

Homemade cake

29 zł

Villa Estera



Al. Jerozolimskie 331, Reguły
05-816 Michałowice k/Warszawy
Współrzędne GPS52°10'25''N, 20°51'14''E52.173683N, 20.854081E

Rezerwacje

Bankiety wesela
bankiety@villaestera.pl
fax +48 22 753 62 34

Pokoje hotelowe
rezerwacje@villaestera.pl
tel. 022 723 11 68
menu
pl_PLPolish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram